Lees meer

Stichting Welzijn kinderen van Bal Anand

Onze drie kinderen (Silvan, Vedan en Asmita) komen allemaal uit India waar ze gewoond hebben in Bal Anand voordat ze door ons geadopteerd werden. 
Bal Anand is een kinderhuis in Mumbai. Hier worden kinderen opgevangen die zijn afgestaan na hun geboorte of zwervend op straat zijn aangetroffen. 
Zij verblijven in Bal Anand tot er bijvoorbeeld een adoptiegezin voor hen gevonden is. 
Maar voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke handicap is adoptie vaak niet mogelijk. Zij verblijven permanent in Bal Anand en krijgen er zoveel mogelijk zorg , therapie en scholing die ze nodig hebben. Als ze volwassen worden, kunnen ze alleen niet langer meer in het kinderhuis blijven wonen.

Voor hen is er Umang gerealiseerd; een eigen plek waar zij kunnen wonen en werken naar eigen kunnen onder de nodige begeleiding. 
Een unieke plek en een uniek project in India! 
De eerste Zorgboerderij in India Umang is mede opgebouwd en gefinancierd door de stichting met hulp van vele sponsors, acties en helpende handen van vrijwilligers. 

In 2008 ben ik gevraagd om ambassadrice te worden van Stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand. Het is belangrijk om het project bekendheid te geven en zoveel mogelijk sponsoren te zoeken die dit project een warm hart toedragen. 
Ons gezin heeft een sponsorkindje, Vishal, in Bal Anand. Een jongetje van 13 jaar. Vishal is geestelijk en lichamelijk gehandicapt. 
Adams pluimvee zorgt ervoor dat dit kindje de juiste medicatie, ondersteuning, eventuele operaties en onderwijs krijgt. 
Regelmatig bezoek ik Bal Anand en Umang in Mumbai om de vooruitgang te bekijken en om te zien hoe het sponsorgeld besteed word. 

Stichting Welzijn kinderen van Bal Anand heeft een eigen website www.stichtingbalanand.nl.
Hier is alle informatie over het project te vinden